Skip to content

Interview met Wouter

Kan je wat over jezelf vertellen?

Ik ben Wouter van Rijn, 32 jaar oud en woonachtig in Leiden. In 2014 ben ik bij Realworks begonnen als accountmanager en dat heb ik 4,5 jaar gedaan. Na een uitstapje van een jaar ben ik teruggekomen omdat ik weer in contact kwam met Frank, onze commercieel directeur, die een leuke rol voor mij had binnen Realworks. Ik ben begonnen als Product Owner van team CRM in combinatie met consultancy. Tegenwoordig ben ik Product Owner van team Wonen - Aankoop en alweer 3,5 jaar in dienst.

 Naast mijn werk houd ik van sport, vooral het kijken van allerlei sporten en het ontdekken van nieuwe sporten. Ik heb jarenlang gevoetbald en speel sinds een jaar tennis en padel. Ik vind het ook leuk om met vrienden uit te gaan zoals bijvoorbeeld een festivals of uit eten. Tenslotte vind ik het belangrijk om tijd door te brengen met familie en ik ga graag op reis.Waarom heb je voor Realworks gekozen?

Ik ben teruggekomen omdat ik de collega’s heel leuk vind en er altijd een fijne sfeer hangt bij Realworks. Iedereen is behulpzaam en daarnaast vind ik het product erg interessant. Bovendien is Realworks een platte organisatie, zonder hiërarchie, waardoor je veel vrijheid hebt om je eigen ideeën te pitchen bij het management.

 

Hoe ziet je team eruit?

Team Wonen - Aankoop is een divers en gezellig team. Het team bestaat uit collega’s van verschillende landen zoals Nederland, Zuid-Afrika, Turkije, Slovakije, China en Albanië. Er zitten 7 mannen en 1 vrouw in het team en iedereen is erg enthousiast. We kunnen het goed met elkaar vinden en je merkt dat iedereen super gemotiveerd en betrokken is bij de projecten waar we aan werken.

 

Hoe ziet je dag eruit?

Af en toe sport ik voordat ik ga werken, maar ik begin altijd mijn dag met een kopje koffie. Tijdens het kopje koffie kijk ik naar mijn e-mails en mijn afspraken voor die dag, zoals bijvoorbeeld een refinement of een afspraak om features toe te lichten. Om 09.45 start onze stand-up, tijdens de stand-up bespreekt het team wat de plannen zijn. Voor mij is het meer aanhoren waarmee zij bezig zijn, maar ik ben altijd aanwezig omdat ik het contact met mijn team wil behouden. Tijdens de stand-up krijg ik vragen over bijvoorbeeld de stories of andere zaken.

Daarna staat mijn dag vol met afspraken met collega’s of stakeholders, het liefst met afspraken over toekomstige projecten en het vooruitwerken van de roadmap. Ik vind het leukst om onderzoek te doen omdat je dan in contact bent met de stakeholders (o.a. onze klanten) en om de ideeën over te vertalen naar de ontwikkelaars en ze enthousiast te maken over (toekomstige) projecten.

Aan het einde van de middag sluiten we twee keer per week om 16.00 af met een standup met alle Product Owners. Dit is erg fijn om ervaringen met elkaar te delen of gewoon te kletsen over het weekend.

 

Wat vind je het leukste aan het werken bij Realworks?

Wat ik het leukste vind aan het werken bij Realworks is de groei die we samen hebben doorgemaakt. Niet alleen zijn we verdubbeld in medewerkers, maar we hebben ook ons productaanbod verbeterd. Onze cultuur is hetzelfde gebleven als een paar jaar geleden. We hebben nog steeds de vrijheid om bijvoorbeeld feedback van belanghebbenden te krijgen. Ik kan nog steeds naar de CEO gaan om een idee te presenteren, we zijn nog steeds wie we zijn. Hoe was je eerste week bij Realworks?

Mijn eerste werkweek was al een tijdje geleden en ik begon ook in een ander team. Maar er is veel veranderd sindsdien. Toen ik begon, werd ik goed ontvangen door mijn collega's en kreeg ik veel hulp. Maar nu wordt er veel meer aangeboden aan nieuwe medewerkers, zoals het buddy-systeem en de kickstart-week. Het is echt een andere wereld in vergelijking met mijn eerste werkweek. De huidige kickstart-week is geweldig en elke nieuwe collega is super enthousiast.

 

Je werkt nu ongeveer acht jaar bij Realworks, wat vind je uitdagend?

Het meest uitdagende voor mij is dat de organisatie voortdurend verandert. Omdat ik hier al een tijdje werk, kan ik de enorme groei van Realworks duidelijk zien. Je kunt altijd je mening geven over bepaalde zaken en er is altijd ruimte voor verbetering. Daarnaast hebben we bij development een duidelijke visie en het is uitdagend om aan al onze doelen uit de roadmap te werken. Mijn team is ook erg enthousiast over de projecten en we bouwen echt toffe dingen.

 

Hoe blijf je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen?

Ik heb veel contact met klanten en vraag hen vaak om feedback. Ook praat ik veel met collega's van sales en consultancy, die veel in contact staan met klanten en altijd graag hun kennis delen. De makelaardij is een enorm interessant vakgebied en ik heb me de afgelopen jaren aangemeld voor verschillende nieuwsbrieven om te ontdekken wat er nieuw is in de markt. Het helpt als je een interesse hebt in de makelaardij en deze markt interessant vindt.Lijkt de rol als Product Owner bij Realworks de perfecte rol voor jou? Klik hier voor de openstaande vacature!