Skip to content

Interview met Wouter

Kan je wat over jezelf vertellen?

Ik ben Wouter van Rijn, 33 jaar oud en woonachtig in Leiden. In 2014 ben ik bij Realworks begonnen als accountmanager en dat heb ik 4,5 jaar gedaan. Na een uitstapje van een jaar ben ik teruggekomen omdat ik weer in contact kwam met Frank, onze commercieel directeur, die een leuke rol voor mij had binnen Realworks. Ik ben begonnen als Product Owner van team CRM in combinatie met Consultancy. Tegenwoordig ben ik Product Owner van team Wonen- Aankoop en alweer 3,5 jaar in dienst.

Naast mijn werk houd ik van sport, het kijken van allerlei sporten en het ontdekken van nieuwe sporten. Ik heb jarenlang gevoetbald en speel sinds een jaar tennis en padel. Ik vind het ook leuk om met vrienden uit te gaan zoals bijvoorbeeld naar een festival of uit eten. Tenslotte vind ik het belangrijk om tijd door te brengen met familie en ga ik graag op reis.Waarom heb je voor Realworks gekozen?

Ik ben teruggekomen omdat ik de collega’s heel leuk vind en omdat ik het product en de makelaardij erg interessant vind. Bovendien hangt er altijd een fijne sfeer bij Realworks en is iedereen behulpzaam. Ook is Realworks een platte organisatie, zonder hiërarchie, waardoor je veel vrijheid hebt om je eigen ideeën te pitchen bij het management.Hoe ziet je team eruit?

Team Wonen - Aankoop is een divers en gezellig team. Het team bestaat uit 7 mannen en 1 vrouw uit verschillende landen zoals Nederland, Zuid-Afrika, Turkije, Slovakije, China en Albanië. We kunnen het goed met elkaar vinden en je merkt dat iedereen super gemotiveerd en betrokken is bij de projecten waar we aan werken.Hoe ziet je dag eruit?

Af en toe sport ik voordat ik ga werken, maar ik begin altijd mijn dag met een kopje koffie. Tijdens het kopje koffie kijk ik naar mijn e-mails en mijn afspraken voor die dag, zoals bijvoorbeeld een refinement of een afspraak om features toe te lichten. Om 09.45 start onze stand-up, tijdens de stand-up bespreekt het team wat de plannen voor die dag zijn. Voor mij is het meer aanhoren waarmee zij bezig zijn, maar ik ben altijd aanwezig omdat ik het contact met mijn team wil behouden. Tijdens de stand-up krijg ik vragen over bijvoorbeeld de stories of andere zaken.

Daarna staat mijn dag vol met afspraken met collega’s of stakeholders, het liefst met afspraken over toekomstige projecten en het vooruitwerken van de roadmap. Ik vind het leukst om onderzoek te doen, omdat je dan in contact bent met de stakeholders (o.a. makelaars). Daarnaast vind ik het leuk om met de ontwikkelaars aan de slag te gaan en enthousiast te maken over (toekomstige) projecten.

Twee dagen per week sluiten we aan het einde van de middag af met een stand-up met alle Product Owners. Dit is erg fijn om ervaringen met elkaar te delen of gewoon bij te kletsen over het weekend.Wat vind je het leukste aan het werken bij Realworks?

Wat ik het leukste vind aan het werken bij Realworks, is de groei die we samen hebben doorgemaakt. Niet alleen zijn we verdubbeld in medewerkers, maar we hebben ook ons productaanbod verbeterd. Desondanks is onze cultuur hetzelfde gebleven als een paar jaar geleden. Ik kan nog steeds naar de CEO gaan om een idee te bespreken en we hebben nog steeds de vrijheid om feedback van makelaars om te zetten in een pitch. We zijn nog steeds wie we zijn.Hoe was je eerste week bij Realworks?

Mijn eerste werkweek was al een tijdje geleden en ik begon ook in een ander team, maar er is veel veranderd sindsdien. Toen ik begon werd ik goed ontvangen door mijn collega's, maar nu wordt er veel meer aangeboden aan nieuwe medewerkers zoals het buddy-systeem en de kickstart-week. De huidige kickstart-week is geweldig voor nieuwe medewerkers en elke nieuwe collega is enthousiast.Je werkt nu ongeveer acht jaar bij Realworks, wat vind je uitdagend?

Het meest uitdagende voor mij is dat de organisatie voortdurend verandert. Omdat ik hier al een tijdje werk, kan ik de enorme groei van Realworks duidelijk zien. Je kunt altijd je mening geven over bepaalde zaken en er is altijd ruimte voor verbetering. Daarnaast hebben we bij development een duidelijke visie en het is een leuke uitdaging om aan al onze doelen uit de roadmap te werken.Hoe blijf je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen?

Ik heb veel contact met makelaars en vraag hen vaak om feedback. Ook praat ik veel met de collega's van Sales en Consultancy die veel in contact staan met de makelaars en graag hun kennis delen. De makelaardij is een enorm interessant vakgebied. Ik houd graag het nieuws in de gaten en sta ook aangemeld voor verschillende nieuwsbrieven. Het helpt als je interesse hebt in de makelaardij en deze markt interessant vindt. Lijkt de rol als Product Owner bij Realworks de perfecte rol voor jou? Klik hier voor de openstaande vacature!